Кулоарите на НС. Сашо Диков обикаля и лови блуждаещи депутати.

...
 Кулоарите на НС. Сашо Диков обикаля и лови блуждаещи депутати.
Коментари Харесай

Раздувки за бира, наденички, театър и масов спорт

 Кулоарите на Народно събрание. Сашо Диков обикаля и лови блуждаещи депутати. Намира си Георги Марков.
***

Сашо Диков, BIT: Бъзикат те в пресата, че си се поставил по несравним метод на Бойко, казвайки: той ще ни ръководи, до момента в който му омръзнем. Ние, гласоподавателите и жителите.

Георги Марков, конституционалист, унгарофил, гербав народен представител, левскар (мига на парцали): Дадох едно изявление във вестник „ Марица “ преди две седмици, виждам, че в този момент са пуснали извадки. Аз смятам, че всеки е в правото си да го харесва и да не го харесва. Но аз смятам, че политиката е действителна активност. Имам въпреки всичко значителен опит. От 1990 година съм бил тук (в НС), бил съм в Конституционния съд, където се виждаше всичко. Той няма опция. Горе-долу е както в Унгария Орбан – за всички, които и не харесват Орбан, един маджарин ми споделя: не го одобрявам – никак! – но прави добре, егеш-мегеш*, добре ги прави нещата. Тука в този момент, без да наскърбявам госпожа Нинова или останалите водачи, господин Марешки, това… а пък тези, господи, едни ДСБ-та, партии джуджета се появяват всяка заран, досаждат по малките екрани – били опция. Ами то е смешно. Няма сега кой различен, по този начин считам.

СД: Е, да, но ти виждаш, че изключително на фона на Орбан ти приказваш неща, които звучат като фантастика.

ГМ: Приятелю, ние сме на Балканите. Не сме в Централна Европа. Ние нямаме тези политически обичаи, които Унгария има. Извинявай, но Лайош Кошут, като е пристигнал тука след потушаване на революцията 1848, прави спектакъл във Видин. Те викат: к’во е това?! Прави бира в Шумен и наденички. Те не знаят бира к’во е наш’те хора и наденички.

СД: Май че някъде по това време във Виена е открит първият плувен басейн, а у нас плуването се е считало като демонстрация на мъжество.

ГМ: Вчера имахме спортна комисия, аз приказвах по тая тематика много сериозно, че не може да претендираме София да е състезателен град – щото следващата година ще е спортна столица на Европа – да нямаме плувен комплекс! А то нямаме и плаж. И персонално пред всички споделих на господин (спортния министър) Кралев да създадат старания в границите на тоя мандат София да има един плувен комплекс!…

СД: Последно да те запитвам. Дай нещо по този начин, с цел да не излезе, че единствено се слагаш на Бойко – ще го изкритикуваш ли за нещо?

ГМ: Що да му се поставям, то няма защо. Аз никакъв не желая да ставам, бил съм задоволително в тоя живот – парламентарен съдия… Ей, индивидът за народен представител ме предложения, благодаря му, нищо повече не желая, няма защо. Аз съм на 67 години.

СД: Нещо, минус някакъв не виждаш ли?

ГМ: В Бойко ли?… Оо. Какво да ти кажа? Многооо… Според мене… Ъъъъ… Има един принцип в него – като стане някъде скандал към човек, било то и в изпълнителната, било в законодателната активност, ъъъ, власт – бързо се освобождава от него. Няма човек, няма проблем. Според мене не трябваше по този начин бързо – но това е мое мнение! Негово право си е. Щото аз не нося никаква отговорност. Пия си тука кафето, нося си тука (отговорността) за закони, квот’ одобряваме. Много бързо се освободи от този – (бившия здравен министър) ген. Петров, който аз персонално единствено веднъж съм го виждал. Не го познавам, нито ме е спасявал, само че за мене той беше един сериозен, тежащ си на мястото министър на здравето… Сега някакъв човек, дето живеел с щерка му (зетят – б.р.), взел участие в поръчки. Ами на Орбан татко му прави трошляк – компания. Спечели две поръчки в Унгария, рекла опозицията – това тука по какъв начин може! И той рекъл: ами баща е най-хубав! Нали взе участие в поръчката, победи ги. Кажете ми коя компания е по-добра? И направиха там чакъла, автомагистралата, хората си пътуват. Викат: значимото е да е хубава автомагистралата!

___________

* Тук господин Марков споделя нещо на маджарски, което не чуваме добре и още по-малко разбираме, по тази причина предаваме посланието посредством известния и повсеместен българо-унгарски израз „ егеш-мегеш “.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР